Campania 3,5%

Completati acum formularul 230 cu datele asociatiei noastre. Cu doar 3,5 % din impozitul retinut de catre stat poti ajuta un copil autist sa zimbeasca!

detalii...


Si dumneavoastra puteti ajuta!

        Autismul este o tulburare caracterizata prin afectarea dezvoltarii creierului, a abilitatilor mentale, emotionale si comunicationale ale unei persoane. O persoana care sufera de autism, familiile si prietenii acestora au nevoie de sprijin si ajutor. Autismul trebuie tinut sub observatie permanenta iar tratamentul trebuie mereu imbunatatit. Un copil autist cu o forma mai putin grava a bolii poate sa-si imbunatateasca starea odata cu inaintarea in varsta, daca urmeaza un program terapeutic bine stabilit sustinut de specialisti in domeniul autismului. O persoana cu autism s-a putea sa aiba nevoie de o alta care sa le controleze comportamentul si sa-i ajute in activitatile zilnice. Deoarece cauzele autismului nu sunt cunoscute, acesta nu poate fi prevenit. Doar diagnosticarea si tratamentul precoce pot diminua efectele autismului, care insa nu se poate vindeca. Aceasta tulburare este, de obicei, mai evidenta in jurul varstei 3 ani si are o frecventa mai mare la baieti decat la fete. Ultimele statistici realziate la nivel international arata ca 1 din 160 de persoane sufera de o tulburarea de spectru autist.
       Programele de interventie pentru persoanele cu autism sunt deosebit de costisitoare iar in dorinta noastra de a ne atinge scopul, asociatia are nevoie de sprijinul dumneavoastra ca donatori pentru activitatile desfasurate: grup suport pentru parinti, clase speciale pentru copii cu autism, organizarea de intalniri cu alte fundatii si organizatii de parinti ai copiilor cu dizabilitati atat din tara cat si din strainatate, organizarea de intalniri ale copiilor cu autism aflati in evidenta asociatiei cu participarea specialistilor ce ne sunt alaturi, organizarea de activitati recreative pentru membri asociatiei noastre, iar pe termen lung, derularea activitatii centrului de zi pentru copiii si adolescentii cu autism din Iasi si localitatile invecinate.

Impreuna putem darui speranta!

Cont bancar: RO64 BSEA 0020 0000 0029 2882 Credit Agricole Romania


index / despre noi / despre autism / terapii / activitati 2014 / puteti ajuta / contact

© Copyright 2005 ANCAAR.   created by Desys - IT Company